Gladys2019-02-11T21:02:03+00:00

Project Description

Gladys

Gladys zit in 5 VWO en moet een studierichting kiezen. Naast haar baantje en haar sociale contacten, heeft ze extra vakken en wil ze graag hoge cijfers halen. Gladys is erg zelfstandig en iedereen gelooft in haar. Ze heeft een sterke prestatiedrang.

Gladys wil alle ballen in de lucht houden. Haar perfectionisme veroorzaakt vaak stress. Ze neemt te weinig tijd voor zichzelf en vergeet soms balans te houden.

Haar omgeving

“In mijn omgeving zie ik familie en vrienden die aangeven dat ik vaker rust mag inplannen en meer nee mag zeggen. Ik sta altijd klaar voor anderen, maar mijn dierbaren denken dat het soms ten koste gaat van mijzelf.”

“Ik ervaar dat ik mezelf veel met anderen vergelijk. Binnenkort moet ik een studiekeuze maken, maar wat wil ik eigenlijk. Ik mag zeker niet falen. Wat verwachten mijn ouders van mij? En wat gaan mijn vrienden doen?”

Gladys kaart

Hulpvraag

Hoe houd ik balans?
Hoe ga ik om met de druk?
Wat wil ik doen met mijn
toekomst?

Journey

Gladys deed mee aan een Dreamday die op haar school werd verzorgd. Ze meldde zich vervolgens aan bij een CANIDREAM Programma om verder aan haar doelen te werken. Voor de start werd er een intake gesprek gehouden met haar ouders.

Canidream verzorgde een visionboard workshop waarin zij werd uitgedaagd om haar dromen uit te beelden. Heel veel had te maken met kunst. Schilderen en fotografie waren voor haar altijd al een creatieve uitlaatklep, maar na een bezoek aan een Escher tentoonstelling raakte ze pas echt geïnspireerd om er meer mee te gaan doen. Zou kunst iets zijn voor haar toekomst?

Gladys rondde het programma af door tijdens het eindevenement een presentatie te geven aan de andere kinderen over haar favoriete kunst.

Resultaat

Ze heeft geleerd om meer rust in te plannen. Ze is zelfbewuster geworden over haar eigen gedrag. Ze heeft meer duidelijkheid over haar studiekeuze.

nazorg

Gladys is er achter gekomen dat zij creatieve talenten heeft. Bezig zijn met kunst geeft haar rust en leegt haar hoofd. Ze denkt er daarom over na om van haar nieuwe hobby haar studie te maken. Gaat ze een kunstopleiding doen of toch de analytische kant op? Haar ouders weten nu wat haar dromen zijn en ondersteunen haar bij het maken van deze keuze. Gladys helpt af en toe als vrijwilliger bij CANIDREAM om andere jongeren te helpen bij het maken van hun studiekeuze.