James2019-02-11T20:55:56+00:00

Project Description

James

James komt uit een éénoudergezin en is enig kind. Zijn moeder geeft hem weinig aandacht, het voelt alsof hij er soms alleen voor staat. Zijn school probeert hem te helpen, maar weet niet goed hoe hem te bereiken.

Iedereen kent James, maar hij heeft geen echte vrienden. Hij weet namelijk niet zo goed hoe hij zich open moet stellen. Zijn omgeving kan hem ook moeilijk peilen, ze hebben geen idee wat er in hem omgaat. Wanneer hem een persoonlijke vraag gesteld wordt, klapt hij dicht. Hij praat niet graag over zijn thuissituatie.

zijn omgeving

“In mijn omgeving zijn geen goede voorbeelden of rolmodellen! Sommige mensen zijn wel cool (zoals mijn docent). Ze proberen mij te helpen, maar ze begrijpen mij toch niet!”

“Ik ervaar dat tegenslag bij mij leven hoort. Waar moet ik beginnen? Veel mensen zeggen dat het gaat mij toch nooit gaat lukken, maar ik ga ze het tegendeel bewijzen!”

james kaart

Hulpvraag

Hoe kan ik mezelf beter uiten?
Waar vind ik mensen die mij
begrijpen?
Wat vind ik tof om te doen?

Journey

James deed mee aan een vakantieprogramma van CANIDREAM. Daar merkte hij dat hij zijn ei goed kwijt kon in muziek. Hij raakte vooral geïnspireerd door een succesvolle producer die een workshop verzorgde over zijn beroep. James herkende zich in zijn verhaal, de producer kwam ook uit een instabiele thuissituatie (rolmodel).

Tijdens de 1 op 1 gesprekken met CANIDREAm coaches gaf James aan dat het zijn doel was om teksten te leren schrijven. Na enkele weken oefenen, zorgde Canidream ervoor dat hij een halve dag 1 op 1 begeleid werd door de producer en tot zijn verrassing een nummer mocht opnemen. Met dit nummer heeft hij ook opgetreden tijdens de afsluiting van het programma, waarna hij zijn CANIDREAM certificaat heeft ontvangen.

Resultaat

Hij heeft geleerd om zichzelf meer te waarderen en is zelfredzamer. Hij is erachter gekomen dat hij goed zijn gevoelens kan uiten in zijn muziek. Hij heeft zich sociaal ontwikkeld en kan daardoor makkelijker contact maken met anderen.

NAZORG

James heeft nu een nieuwe hobby. Als hij zich verveelt of eenzaam voelt, schrijft hij  teksten over wat hij meemaakt. De positieve reacties die hij krijgt, geven hem meer zelfvertrouwen. Omdat hij zich via zijn muziek leert openstellen, durft hij in de praktijk ook vaker te laten zien wie hij is. James heeft zich al ingeschreven voor het volgende Canidream thema-programma.