Leona2019-02-11T20:59:11+00:00

Project Description

Leona

Leona haalt goede cijfers. Op school heeft ze wel een aantal vrienden, maar na schooltijd is ze graag alleen. Haar ouders zijn trots op haar, maar vinden dat Leona een betere dagbesteding nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Leona is empathisch, maar vindt het vaak moeilijk om over haar eigen gevoelens te praten. Ze denkt vaak na over haar toekomst. “Wat wil ik worden? Wat ga ik doen? Wie wil ik zijn?” Ze weet het nog niet zo goed en heeft ook geen plan hoe daar achter te komen. Wat nu?

haar omgeving

“In mijn omgeving zie ik klasgenoten die wel weten wat ze willen, maar ik heb zelf geen idee. Ze hebben ook allerlei bezigheden na school en worden wel gewaardeerd. Misschien moet ik ook meer laten zien wie ik ben en wat ik kan.”

“Ik ervaar dat ik niet dezelfde interesses heb als mijn leeftijdsgenoten. Ik wil graag iemand ontmoeten die mij kan helpen om mijn eigen interesses en talenten te ontdekken. Misschien dat ik ooit wel een podium krijg om dit te laten zien.”

Leona kaart

Hulpvraag

Hoe kom ik erachter wat ik wil?
Als ik weet wat ik wil, wat is dan de volgende stap?
Hoe uit ik mezelf met meer zelfvertrouwen?

Journey

Leona deed mee aan een CANIDREAM programma om erachter komen wat ze leuk vond. Al vanaf het begin merkte ze een klik met de andere CANIDREAM-jongeren die ook hun talenten wilden ontdekken. Tijdens een excursie naar de TU Delft leerde ze meer over het ondernemerschap en de rol die technologie daarin kon spelen. Ze raakte hierdoor geïnspireerd en wilde hier meer over weten. Tijdens de workshops en aan dat ze meer wilde leren technologie en vormde een werkgroepje waarin wekelijks documentaires bekeken over succesvolle ondernemers. Via CANIDREAM liep ze vervolgens ook een mini-stage bij een start-up die zich bezig houdt met Robots. Haar ervaringen met het ondernemerschap presenteerde zij bij de afsluiting van haar programma.

Resultaat

Ze weet beter wat ze wil. Ze is geactiveerd en is beter in staat te handelen naar eigen plan. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen en is zelfredzamer geworden.

nazorg

Leona is spraakzamer geworden en durft haar talenten vaker te laten zien. Zij heeft samen met studenten een rondleiding georganiseerd op de TU Delft campus. Zij is erachter gekomen dat ze een passie heeft voor technologie. Het is haar droom om een software ondernemer te worden. Leona heeft meer zelfvertrouwen gekregen en een beter beeld voor de toekomst. Tegenwoordig helpt ze ook mee met het organiseren van CANIDREAM techniek evenementen.