Moes2019-03-09T13:19:50+00:00

Project Description

Over Moes

Moes staat aan de start van zijn sportcarrière. Het moment is daar, het is nu of nooit! Die gedachte brengt druk met zich mee. Er liggen ook verleidingen op de loer. Sport, school, vrienden en meisjes, hoe zorgt hij ervoor dat hij de juiste keuzes maakt?

Moes wordt gewaardeerd vanuit zijn omgeving. Iedereen denkt dat hij er wel komt. Alleen vindt hij het soms lastig om de opofferingen te maken die nodig zijn. Zonder de juiste (personal) coaching dwaalt hij af van zijn einddoel. Durft hij ook zelf om hulp te vragen?

Zijn omgeving

“In mijn omgeving familie en vrienden die geloven dat het mij wel zal lukken om topsporter te worden. Toch zegt mijn sporttrainer dagelijks dat het beter moet! Mijn vrienden hebben meer vrije tijd dan ik. Mijn leven bestaat uit school, trainen, slapen. Ze vinden het jammer dat ik niet altijd mee kan chillen.”

“Ik ervaar dat ik soms twijfel of ik mijn droom wel kan verwezenlijken. Lukt het mij om topsporter te worden? Kan ik wel de beste zijn? Mijn hele leven is ingericht als competitie, waarin resultaat telt! Ik zou willen dat mensen weten wat ik ervoor moet laten om de top te bereiken.”

moes kaart

Hulpvraag

Hoe ga ik om met de druk?
Hoe vind ik de balans tussen topsport en een sociaal leven?
Hoe behoud ik de focus?

Zijn CANIDREAM journey

Moes bezocht een CANIDREAM zomerfestival in Delft. Daar volgde hij ook een workshops over doelen stellen en kwam naar voren dat het behouden van focus een belangrijk leerpunt voor hem was.

Hij schreef zich in bij CANIDREAM en hoorde het verhaal van een voormalige topsporter die net als hij alles voor zijn sport over had. De topsporter vertelde dat talent alleen niet genoeg was om topsporter te worden, het ging vooral om focus en discipline.

Moes wilde meer over discipline leren door een dag stage te lopen met de politie en brandweer. Hij sloot het programma af door zijn geleerde lessen te presenteren tijdens het eindevenement.

Resultaat

Hij heeft geleerd hoe prioriteiten te stellen. Hij durft zich vaker kwetsbaar op te stellen en ervaart meer innerlijke rust. Hij ervaart spelplezier en weet dit te combineren met presteren.

Nazorg

Moes heeft de juiste begeleiding gevonden. Een persoonlijke coach die hem heeft geholpen hoe met de verleidingen om te gaan. Hij beseft beter dan ooit dat de keuzes die hij nu maakt, bepalend zijn of hij zijn doel zal behalen om topsporter te worden. Feestjes en meiden komen later wel. Moes komt af en toe terug bij CANIDREAM als rolmodel. Maar alleen als hij tijd heeft.