/programma's

Bij CANIDREAM geloven wij sterk in de kracht van verwondering. We stellen jongeren daarom bloot aan inspirerende onderwerpen, activiteiten en personen waar ze in hun directe omgeving niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Daar liggen vaak de grootste leerlessen, daarmee prikkelen we hun verbeeldingsvermogen en verbreden we hun horizon.

Bij CANIDREAM ontmoeten jongeren verschillende soorten rolmodellen zoals ondernemers, professoren, doctoren, topsporters, artiesten en kunstenaars. Ze gaan nadien zelf aan de slag om hun eigen talenten verder te ontwikkelen.

In al onze programma’s bieden we jongeren een podium om hun talenten te delen met anderen. We ondersteunen ze daarbij ook bij de ontwikkeling van vaardigheden zoals samenwerken, vragen stellen en presentatietechnieken.

CANIDREAM Festival

2019-04-04T16:51:01+00:00

In 2018 organiseerden wij samen met onze partner Rode Feniks het Buitenhof Zomerfestival. Aan dit festival werkten circa 20 vrijwilligers mee. Er waren meer dan 400 deelnemende jongeren. Tijdens het evenement was er een aanbod van sport, workshops, muziek en dans voor de jongeren.

In 2019 zetten we deze lijn voort om in samenwerking met culturele partners een leuk en leerzaam evenement te organiseren voor de jongeren.

Vakantie Programma

2019-01-25T10:26:27+00:00

Elk jaar organiseren we tenminste één vakantieprogramma voor jongeren die niet op vakantie (kunnen) gaan. Twee weken lang zijn jongeren elke dag welkom om deel te nemen aan allerlei activiteiten waar ze met plezier aan hun doelen kunnen werken. Wij bieden de jongeren daarmee een zinvolle en leerzame dag in een periode waar ze nauwelijks andere bezigheden hebben.

Tijdens de vakantieprogramma’s worden de jongeren ook uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen. Hoogtevrees overwinnen bij Ayers Rock, tentoonstelling bijwonen van moderne kunst, optreden voor een volle zaal. Iedere jongere die meedoet stelt persoonlijke doelen en wordt hierin begeleid.

Het zomerprogramma wordt altijd afgesloten met een presentatiemoment, ofwel een skill-laboratorium. In dit skill-lab demonstreren kinderen die dat willen hun talenten aan de genodigden.

CANIDREAM Programma

2019-03-09T13:12:30+00:00

Sommige jongeren zitten op een sport, anderen zitten op muziekles. Jongeren die meedoen aan onze programma’s, zitten op CANIDREAM. Of zoals ze het zelf zeggen: “Ik zit bij CANIDREAM!”.

Tijdens de CANIDREAM programma’s verdiepen jongeren zich in verschillende onderwerpen om ze te verwonderen, te inspireren en ze verder te ontwikkelen. Soms zijn dit onderwerpen waar hun interesses al liggen, zoals bijvoorbeeld sport en (rap)muziek. Op andere momenten zijn dit juist onderwerpen waar ze niet eerder mee in aanraking zijn gekomen om zo hun horizon te verbreden, zoals technologie, recht, klassieke muziek, etc.

Bij het CANIDREAM programma komen jongeren ‘s zondags voor 2 uur samen om een CANIDREAM-workshop bij te wonen. Tijdens deze sessies ontmoeten ze uiteenlopende inspirerende professionals die hen introduceren aan het beroep dat ze uitvoeren. Zo worden de jongeren gestimuleerd om hun eigen dromen te ontdekken en dit te vertalen naar concrete doelen. Onze CANIDREAM-coaches ondersteunen hen dan ook actief in hun talentontwikkeling via sport, kunst en persoonlijke groei workshops.”

Dream day

2019-02-11T17:54:39+00:00

Misschien kent u het nog wel van uw schooltijd, de gezellige sportdag vol plezier en activiteit? Bij CANIDREAM organiseren we geen sport- maar inspiratiedagen in samenwerking met middelbare scholen. Onze Inspiratiedagen, ofwel dreamdays, zijn halve middagen waar we jongeren via leuke workshops aan het denken zetten over hun eigen toekomst. In samenwerking met de school selecteren wij een geschikte locatie waar jongeren uitgedaagd worden om persoonlijke doelen te (leren) stellen en hun grenzen te verleggen.

Bij elke Dreamday is er in ieder geval een motiverende spreker aanwezig waarin de doelgroep zich herkent. Daarnaast zetten we meerdere trainers in die sport en kunst workshops verzorgen om kinderen een prettige middag te bezorgen.

Aan het eind van de dag hebben jongeren met plezier hun eigen doelen gesteld en krijgen ze tools hoe hiermee aan de slag te gaan. Ook kunnen ze zich opgeven om mee te doen met een thema programma van CANIDREAM om direct vervolgstappen te maken.